Hei kaikille, tutuille ja tuntemattomille! Vihdoinkin saatiin netti toimimaan ja blogi luotua. Toissapäivänä kävi kiva saksalainen asentaja vetämässä televisiokaapelit uusiksi ja asentamassa laajakaistan. Uskokaa tai älkää meidän nettiyhteys toimii kaapelitv:n kautta. Itse asiassa langaton yhteys toimii täällä paremmin kuin kotisuomessa. Ehkä se johtuu ohuemmista seinistä: kuka tietää? Koko perhe oli aivan ekstaasissa kun pääsi vihdoinkin lukemaan sähköpostit, katsomaan uutiset, lukemaan lehdet jne. Olemmehan olleet täällä jo kolme viikkoa tiedon lähteenä vain CNN ja BBC (ja tiedättehän kyseisten ohjelmien painotuksen Irak, USA, Irak...). Kukaan meistä ei vielä hallitse saksaa niin hyvin, että pysyisi kärryillä paikallisten televisiouutisten suhteen. Toivottavasti edes jossakin vaiheessa tätä elämänvaihetta.. Asentaja naureskeli, kun hypimme tasajalkaa riemusta, kun nettiyhteys vihdoinkin toimi minun läppärilläni. Luultavasti se pitää koko perhettä täysin höyrähtäneinä nörtteinä.

Aika on mennyt todella nopeasti tavaroita purkaessa ja uuteen elämän tyyliin sopeutuessa. Vierashuoneessa odottaa edelleen läjä laatikoita, joiden sisällölle täytyisi löytää paikka. Ongelmana on, että huonekaluja on liian vähän, joten kaikki valokuvat ja koriste-esineet etsivät vielä paikkaansa. Täytyy varmaan taas suunnistaa kohti IKEAA. Olen kolmena viikkona oppinut vihaamaan koko tavarataloa. Joudun nimittäin käymään siellä rakkaan mieheni kanssa kahdestaan. Etkö sä jo tuu? Joo, tossa on hyvä ja halpa matto. Ei sitä tarvitse sen enempää miettiä! Me tarvitaan vain matot makuuhuoneeseen! Ei niitä värejä tarvitse pohtia -matto kuin matto - kunhan ei varpaita palele aamulla. Jokaisen naisen painajainen on juosta IKEAN läpi noin 30 minuutissa. Silmäillä yhtäaikaa vasemmalle ja oikealle, varoa törmäämästä samalla vastaantuleviin ihmisiin ja löytää minuutissa ne p----n huonekalut oikean värisinä ja tyylisinä. Positiivisena puolena on se, ettei tarvitse itse ottaa lompakkoa mukaan. Täytyy myöntää, että samoin käyttäydyin vastaikää paikallisessa elektroniikkaliikkeessä.

Asuntohan on meillä vähän isompi kuin Suomessa, vaikka huoneita on saman verran. Osa entisistä huonekaluista vietiin kierrätykseen ennen muuttoa, joten IKEASSA on tullut ravattua useammankin kerran. Lisäksi täällä keittökalusteet ja vaatekomerot kuuluvat vuokralaiselle. Johdot ja vesiputket törröttävät seinästä useammissa tapauksissa, kun astuu vuokralaisena sisään uuteen asuntoonsa. Onneksi saimme ostettua entisen vuokralaisen keittiökalusteet, jotka ovat yllätys kyllä IKEASTA tietenkin. Mikä tosin helpotti kalusteiden valintaa, joten ostettiin keittiöön avohyllyt samaa sarjaa. Muut kalusteet olivat hyväkuntoisia paitsi tiskipöytä ja hana. Itse pöytä on ihan ok, mutta hana jää käteen päivittäin ja astianpesukoneen luukku vuotaa aina huuhtelun aikana, mutta ne ovat pieniä murheita koko maailman mittakaavassa.