Kotirouvan (die Hausfrau) valtakunnan tärkein osa on keittiö, jossa valmistuu aamiainen (eine Frühstück), lounas (eine Mitttagessen) ja illallinen (eine Abendessen). Kotirouvan keittotaidosta (eine Kochkunst) riippuu perheen  vatsan ympäryksen leveys. Kuten varmaan huomaatte olen päässyt kielen opiskelussa keittiösanastoon asti. Alhaalla olevassa kuvassa on meidän ah niin taiteellinen ranskalaistyylinen keittiömme. Kaikki kalusteet ovat eri paria. Lähes kaikki keittökalusteet (eine Kücheneinrichtung) on ostettu joko Ikeasta tai entisltä vuokralaisilta. Taustalla oleva ovi johtaa meidän vanhanaikaiseen ruokakomeroon (eine Kochnische), jossa oli muuten ennen tilkitsemistä kämmenen kokoinen avoin aukko suoraan ulos. Ei siis minkäänlaista verkkoa tai jotain estettä, ettei ötökät pääse herkuttelemaan kuivamuonilla. Käsittämätöntä touhua?

Kuten huomaatte kuvasta, niin keittiökoneisiin (Küchenmaschinen) kuuluu täällä astianpesukoneen (eine Spülmaschine) ja hellan (ein Herd) lisäksi pyykinpesukone (eine Waschmaschine). Kissa viihtyy hyvin keittiön ikkunan laidalla, jossa on myös kotirouvan ahkerasti selattu keittokirjakokoelma (Kochbücher). Jääkaapin (ein Kühlschrank) takaa johtaa ovi parvekkeelle. Keittömme on kaikessa vanhanaikaisuudessaan talomme kodikkain huone, vaikka ongelmiakin esiintyy. Astianpesukone vuotaa oven raosta vedet lattialle, uunissa (ein Ofen) ei pysy pellit paikoillaan ja lattialle ei kestä tiputtaa mitään värillistä kuten tomaattikastiketta (imeytyy heti kiinni muoviin). Mies korjasi tiskialtaan ( eine Spülbecken) vesihanan ( ein Wassehahn) pari viikkoa sitten. Vesihana toimii loistavasti, mutta nyt vuotaa sekä tiskikoneen että astianpesukoneen putkiliitännät, kun ne ovat päällä. Ai, niin tulipahan opittua kantapään kautta, ettei keittiönlattiaa (ein Boden) voi imuroida yhtäaikaa kun pyykinpesukone on päällä. Tuolloin katkesi sähköt koko huushollista. Se tarina vaatiikiin aivan oman postauksensa *hih*

628711.jpg

Seuraavassa kuvassa on sitten loppuosa keittiöstä. Meillä on vain kaksi normaalia keittiökaappia (Küchenschränke) kahden avohyllyn (regale) lisäksi, joten kaikki vapaat pöytäpinnat on täynnä tavaraa. Kuvassa näkyy myös keittölamppumme (eine Küchenlampe), jota ei voi asentaa kunnolla roikkumaan kattoon (ein Decke) kuten ei muitakaan lamppuja (ks. huhtikuun postaus). Astiakuivauskaappia meillä ei ole lainkaan, mutta ei sitä tarvitsekkaan. Onhan olemassa kotirouva ja astiankuivauspyyhe (eine Handtuch) ;)

Täytyy lähteä takaisin keittiöön valmistamaan ruokaa nälkäiselle koululaiselle. Ruoan jälkeen aionkin houkutella Nixonin mukaani shoppailemaan kaupungille, kun taivaskin näyttää siltä, ettei sada lähituntien aikana. Täytyyhän kotirouvankin rentoutua ankaran työviikon jälkeen;)

628712.jpg