Eilen oli taas joku pyhäpäivä, vaikka enhän minä valita, kun koko perhe sai viettää vapaapäivää yhdessä. Toukokuussa oli miltei jokaisena viikkona joku pyhäpäivä (Helluntai, Helatorstai jne.). Syksyllä ei olekaan enää luvassa kirkollisia pyhäpäiviä vaan tiedossa on pitkiä arkiviikkoja jouluun asti. Nixon käy täällä vielä tämän kevään ajan intensiivikurssia, jossa on koululaisia ympäri maapalloa. Opettaja on joutunut selittämään osalle oppilaista (lähinnä itäeurooppalaisille ja aasialaisille), miksi kyseisiä juhlapäiviä vietetään. Täytyy myöntää, että osa niistä on minullekkin epäselviä. Nixon tietää kaiken kristinuskonnosta, mutta hän on aina ollutkin kympin oppilas uskonnossa.Saammekohan tulevaisuudessa kirkkoherran sukuun?

Ensimmäiset vieraat tulevat huomenna ja viipyvät tiistaihin asti, joten täytyy ryhtyä puhdistamaan koti kissankarvoista. Toinen vieraista sattuu vielä olemaan allerginen kissoille . Helga-neidistä lähtee niin paljon karvoja, että pölyimurinkin pussi on joutunut vaihtoon kaksi kertaa täällä ollessa. Onkohan sillä jonkinlainen muuttostressi tai muu sairaus päällä, kun karvoja lähtee koko ajan? Joku kaunis päivä ajan kyllä koko kissan kaljuksi, jos karvottaminen ei lopu.
Sunnuntaina tulee myös miehen serkku Italiasta tänne viikoksi messuille, joten vieraita riittää ihan jonoksi asti.

Keskiviikkona kävimme Altstadissa shoppailemassa ja ottamassa aurinkoa terassilla. Ostin ihanat punaiset avokkaat (19 €), joita olin siis käynyt ihailemassa kenkäkaupassa noin kahden kuukauden ajan. Mä olen niin pihi, että mietin vähintään kuukauden, että ostanko vai enkö? Vaikka eihän nuo kengät kyllä ole hinnalla pilatut.  Nyt täytyy ostaa niihin sopiva punainen paita. Nixon löysi itselleen mustaharmaa raidallisen kollegehupparin ja vihreän t-paidan. T-paita oli muuten kaupassa Espanjan hinnoissa, johon tuli sitten kassalla pari euroa lisää. Kovasti myyjä pahoitteli asiaa. Tulimme U-bahnalla (metrolla) takaisin kotiin, kun S-bahnat (ratikat) eivät enää menneet meidän suuntaan yhdeksän aikoihin illalla. Ratikalla pääsee lähes kotiovelle asti, mutta metropysäkiltä joutuu kävelemään vajaa puoli kilometria kotiin. Alhaalla oleva kuva kotikadustamme on otettu kotimatkalla. Parkkeeraus täällä on noudattaa etelä-eurooppalaista normistoa (kaikki vapaa tila on parkkeeraamista varten) saksalaisella järjestelmällisyydellä (viivasuoraan ja 15 cm puskureiden väliin).

Hyvää viikonloppua kaikille!

643680.jpg