Huomiseksi pitäisi opiskella 33 saksan verbiä taivutuksineen eli 33*7=231 eri taivutusta. Verbit taipuvat kuten Suomessa persoonamuodoissa ja aikamuodoissa. Onneksi vielä ei tarvitse opiskella partisiipin perfektia vaan riittää, että osaa kertoa mitä tekee tällä hetkellä. Verbit taipuvat joko säännöllisesti tai epäsäännöllisesti.

Säännölliset (heikot) verbit taipuvat pääsääntöisesti seuraavalla tavalla.
Ich komme, Du kommst, Er/Sie/Es kommt, Wir kommen, Ihr kommt, Sie/Sie kommen, kommen (inf.), tulla

Säännölliset (heikot) verbit voivat myös katketa kahtia.Tällöin puhutaan eriävistä yhdysverbeistä.
Ich gehe spazieren, Du gehst spazieren, Er geht spazieren, Wir gehen spazieren, Ihr geht spazieren, spazierengehen (inf), mennä kävelylle

Esimerkkilause edellisestä: Sie geht im Park um 15.00 spazieren eli lauseen lopussa vasta kerrotaan mitä oikein tehdään.

Onko liian helppoa? Ei hätää. Kuten eo. päälauseessa huomattiin, että verbin etuliite tulee lauseen loppuun. Sivulauseessa etuliite ja verbi kirjoitetaan yhteen kuten infinitiivissä ja verbi sijoitetaan lauseen loppuun. Helppoa vai mitä?

Joihinkin säännöllisiin (heikkoihin) verbeihin lisätään vokaali ääntämisen helpottamiseksi. Sääntö koskee verbejä, jotka päättyvät kirjaimiin -d tai -t
Ich reite, Du reitest, Er/Sie/Es reitet, Wir reiten, Ihr reitet, Sie/Sie reiten, reiten (inf.), ratsastaa

Samoin joihinkin säännöllisiin (vahvoihin) verbeihin lisätään äännönmukauttaminen kuten joihinkin substantiivien monikkoihin.Eli a>ä, au>äu, e>i ja e>ie ja monikossa on aina sama vokaali kuin infinitiivissä.
Ich wasche, Du wäschst, Er/Sie/Es wäscht, Wir wachen, Ihr wascht, Sie/Sie waschen, waschen (inf.), pestä
Ich esse, Du isst, Er/Sie/Es isst, Wir essen, Ihr esst, Sie/Sie essen, essen (inf.), syödä

Jotta ei menisi liian helpoksi myös (vahvat) verbit voivat katketa kahtia.
Ich sehe fern, Du siehst fern, Er siecht fern, Wir sehen fern, Ihr seht fern, fernsehen (inf), katsella televisiota. Sivuhuomautuksena fern=kauas ja sehen=katsella, joten televisiota katsellaan kauas.

Ja tietenkin on ne epäsäännölliset verbit, jotka on vain opeteltava ulkoa.
Ich bin, Du bist, Er/Sie/Es ist, Wir sind, Ihr seid, Sie/Sie sind, sein (inf.), olla

Ei muutako kuin verbejä taivuttelemaan;)