Kuuma kesä on tulossa tänne kovaa vauhtia, joten epätoivoisina yritimme asentaa makuuhuoneeseen kattotuulettimen. Muuton yhteydessä siirsimme sen alakerran varastoon odottamaan parempia päiviä, koska arvelimme ettei katto kestä sen painoa. Arvelumme osoittautui myöhemmin oikeaksi.

Asuntomme katto on todella hataraa tekoa. Edelliset vuokralaiset (ts. monet edelliset vuokralaiset) ovat poranneet reikiä kattoon ja seinille, ja peittäneet reiät pois lähtiessään laastilla ja maalilla. Miltei paljaat sähköjohdot roikkuvat katosta ja minkäänlaisia kiinnityskoukkuja ei näkyvillä. Asenna siihen sitten lamput. Meillä oli sentään tuuria, että olivat jättäneet sokeripalat paikoilleen. Eräs täällä asuva perhe joutui kaivamaan edellämainitut johdot laastin alta. Mies haki ennen asennusta taas uuden kiviporan terän Bauhausista. Pintojen kovuusasteessa ei ole mitään logiikkaa, pora joko uppoaa kuin kuuma veitsi voihin tai ei sitten millään. Tällä kertaa toteutui ensimmäinen tapaus.

Jos en ole aiemmin kertonut, niin asumme viidennessä kerroksessa ilman hissiä. Bauhaussin reissun jälkeen mies haki kellarista tuulettimen rungon. Hän ei löytänyt tuulettimen lapoja, joten toinen reissu alakertaan lapoja hakemaan. Mies irrotti vanhan lampun katosta, jolloin sähkökipunat lentelivät, vaikka virta oli pois päältä. Koko asunnosta katkaistiin virrat, jotta päästäisiin jatkamaan asennusta turvallisesti. Mies porasi neljä reikää kattoon ja laittoi reikiin "vahvikkeet". Laasti vain ropisi sängylle ja lattialle. Sitten ruuvattiin kiinityslevy paikoilleen. Ruuvauksen seurauksena yksi vahvikkeista upposi syvälle katon sisään. Onneksi löydettiin tarpeeksi pitkä ruuvi korvaamaan alkuperäinen. Nixon lähti viemään vanhaa lamppua varastoon, ja me kiinnitimme lavat tuulettimeen. Sitten tuuletin asennettiin yhdessä kattoon, ja kokeilemaan kuinka hyvin se pyörii. Ei tapahtunut mitään. Tuuletin otettiin pois katosta, jolloin huomattiin, että yksi johdoista oli irronnut. Johto asennettiin paikoilleen ja uusi yritys. Hyvin toimii. Mies vielä varmisti, että tuuletin varmasti pysyy katossa, eikä romahda yöllä niskaamme. Hän nykäisi varovasti rungosta ja sen seurauksena koko tuuletin oli tippua röminällä katosta lattialle.  Tarkastimme vielä kerran, että voiko kiinnikkeille tehdä mitään. Toivotonta. Ei auttanut muuta kuin purkaa tuuletin ja asentaa vanha lamppu tilalle. Nixonin tehtävänä oli siis kipaista taas kellariin hakemaan vanha lamppu ja viedä tuuletin takaisin kellariin. Asennusprojektin seurauksena vanha lamppu roikkuu edelleen katosta seuranaan muutamia isohkoja reikiä. Kesäyöt tulevat olemaan kuumia, ellei lähdetä Bauhausista hakemaan lattiatuuletinta. No, ei ollut ainakaan tekemisen puutetta ja kuntokin nousi portaita ravatessa.